GÜÇSÜZ DİŞ ETİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Güçsüz diş eti, diş etinizin dişlerinizden geri çekilerek alttaki kökü ortaya çıkarması anlamına gelir. İlk işaret çoğunlukla hassas dişlerdir ancak normalden daha uzun görünen bir diş görebilir veya diş ve diş etinin birleştiği yerde (diş eti çizgisi olarak bilinir) bir çentik hissedebilirseniz.

Yaygın bir sorun olmasına rağmen, güçsüz diş eti diş eti sorunlarından birinin işareti olabileceği ihtimali ihmal edilmemelidir.

diş eti şişmesi

GÜÇSÜZ DİŞ ETİNİN NEDENLERİ?

Güçsüz diş etine yaşlanma, çok sert fırçalama ve hatta kötü ağız hijyeni dahil bazı faktörler neden olabilir. Kötü ağız hijyeni, plakların varlığı nedeniyle diş eti sorunlarına yol açabilir ve önlem alınmadığında diş eti güçsüzleşmeye başlar.

Güçsüz diş etinin nedeni tanımlanmazsa ve devam etmesine izin verilirse,daha ciddi sorunlara yol açabilir. Diş eti dişten uzaklaşmaya başlayıp diş etrafında daha da fazla plağın birikebileceği "boşluklar" oluşturabilir. Zaman içinde boşluklar derinleşir ve diş sallanmaya başlayabilir.

GÜÇSÜZ DİŞ ETİNE KARŞI NASIL ÖNLEM ALINIR?

Diş eti bir kere güçsüzleşmeye başladığında, tekrar eski hallerine dönmezler. Bu nedenle, sorunu en erken evrede (daha kötü bir duruma dönüşmeden önce) fark edip önlemek çok önemlidir..

Bu nedenle, güçsüz diş etiniz olabileceğinizden şüpheleniyorsanız yapmanız gereken şey, bunun nedenini belirleyebilecekleri ve en iyi tedaviyi size tavsiye edebilecekleri için diş hekiminize danışmak olacaktır.

Diş hekiminizle birlikte günlük ağız sağlığı rutininizi gözden geçirerek, diş etinizin güçsüzleşmesini baştan durdurmaya veya problem halihazırda mevcutsa, daha kötüye gitmesini önlemeye yardımcı olabilirsiniz.

parodontax Florürlü Diş Macunu gibi bir diş macununa geçerek diş eti bakımına yardımcı olabilirsiniz. Günde iki kez fırçalamayla, diş eti çizgisi (diş etinin dişle birleştiği alan) boyunca birikmiş plakların temizlenmesinde normal bir diş macununa göre 4 kat daha etkilidir.*

* Diş plağı diş eti sorunlarının temel nedenlerinden biridir.
Profesyonel temizlik ve günde 2 kez fırçalamanın ardından sıradan diş macunları ile karşılaştırıldığında. GSK data on file.

 

DİŞ ETİ BAKIMI İLE İLGİLİ GÜNCEL BİLGİLER

Diş eti bakımı, diş eti bakımını sağlama ve diş eti bakımını bozan etkenler ile ilgili tüm bilmeniz gerekenler.