1. Günde 2 kez manuel veya elektrikli, küçük başlıklı ve yumuşak ve yuvarlaştılmış fırça kıllarına sahip bir fırça ile dişlerinizi 2 dakika boyunca fırçalayın. Dişlerinizi çok sert fırçalamamaya çalışın ve ağzınızın içerisinde yuvarlak ve eliptik hareketlerle fırçalayın. Diş fırçanızı 3 ayda bir değiştirmeniz önerilir.

  2. Diş ipi veya diş arası fırçası kullanmak ulaşılması zor bölgelerdeki yemek parçalarının veya plakların uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Günde 2 kez, dişlerinizi fırçalamadan önce diş ipi kullanmanız önerilir.

  3. Diş eti bakımına yardımcı olmak için özel olarak formüle edilmiş parodontax gibi florürlü bir diş macunu kullanabilirsiniz. parodontax diş macunu sıradan diş macunları ile karşılaştırıldığında plakların uzaklaştırılmasında 4 kat daha etkilidir.*

  4. Eğer dişlerinizi fırçalarken koyu kırmızı diş eti görüyorsanız diş eti sorunlarına sahip olabilirsiniz ve en kısa zamanda diş hekiminize danışmanız gerekir. Düzenli diş hekimi muayeneleri ile sorunları oluşmadan engelleyebilirsiniz.

  5. Kötü bir beslenme alışkanlığı dişleri ve diş etini etkileyecek sorunlara yol açabilir. Bu durum sigara kullananlar için de geçerlidir. Sağlıklı bir yaşam stiline sahip olmak ve düzenli ve iyi beslenmek diş etiniz de dahil vücudunuzun genel durumunu iyileştirecektir.

 

*Diş plağı diş eti sorunlarının temel nedenlerinden biridir. Profesyonel temizlik ve günde 2 kez fırçalamanın ardından sıradan diş macunları ile karşılaştırıldığında, GSK data on file.

 

DİŞ ETİ BAKIMINIZ İLE İLGİLİ ÖNERİLER

Diş eti sorunlarından nasıl korunabileceğiniz ve düzenli diş muayenesinin önemi ile ilgili bilgi edinin.